.

סופלה תפוחי אדמה

מרכיבים

 

(5 מנות)

5 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים

100 גרם גבינת טוב טעם של טרה

1/2 בצל סגול קצוץ

3 כפות כרישה חתוכה גס

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמנת חמוצה של טרה

100 גרם גבינה צהובה מגורדת של טרה

3 ביצים מופרדות

כף קמח תופח

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט

מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

 

אופן הכנה

 

מחממים תנור ל- 180°C.
מועכים בקערה את תפוחי האדמה לפירה עדין ומוסיפים את גבינת הטוב טעם, מערבבים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים ולמלח ומערבבים היטב עד רבלת תערובת אחידה.
מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
אופים בתנור למשך כ-20 דקות עד הזהבה ומגישים חם.

 

מאת: שף ברק חי חורש

 

בתיאבון!

 

*התמונות להמחשה בלבד.


חזור למנות חלביות »