.

פריטטת תפוחי אדמה וחמד

מרכיבים

(4 מנות)

4 תפוחי אדמה

8 ביצים

שן שום קצוצה

1/2 שקית (125 גרם) גבינת חמד של פיראוס, מגוררת

2 כפות חרדל דיז'ון

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

3 כפות שמן זית

חופן זיתי קלמטה

להגשה- חופן עלי שמיר קצוצים

 

אופן הכנה

 

מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח במשך כ-5 דקות עד שהם מתרככים קלות. מסננים ומניחים להם להצטנן. מקלפים אותם ופורסים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
מחממים תנור ל- 200°C.
בקערה גדולה טורפים את הביצים עם השום. מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה, חרדל ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות.
מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה וחסינת חום (כזו שאפשר להכניס לתנור). יוצקים למחבת את תערובת הביצים, ובעזרת מזלג מסדרים את תפוחי האדמהשבה לשכבה אחידה. מטגנים על אש בינונית במשך כ-5 דקות.
מסירים מהאש, מפזרים מעל את שאר הגבינה ואת הזיתים ואופים בתנור במשך 15 דקות או עד שמזהיב והפריטטה יציבה.
את הפריטטה אפשר להגיש חמה או קרה: מפזרים מעליה את עלי השמיר הצוצים, פורסים ומגישים.

 

בתיאבון!

 

*התמונות להמחשה בלבד.


חזור למנות חלביות »