.

שקשוקה עם גבינה בולגרית

מרכיבים

 

(4 מנות)

250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל, חתוכה לקוביות.

20 יח' עגבניות שרי תמר חתוכים לרבעים.

קופסת עגבניות מרוסקות.

בצל סגול, מקולף וחתוך לקוביות גדולות.

5 שיני שום גדולות, מקולפות וחתוכות גס.

פלפל אדום, שטוף וחתוך לקוביות גדולות.

4 ביצים.

5 כפות שמן זית.

מלח, פלפל שחור גרוס.

פפריקה מתוקה.

כפית סילאן.

 

אופן הכנה

1. מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל והשום למשך כ-5 דקות. מוסיפים את הפלפל וממשיכים לטגן קלות.

2. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית למשך כ-10 דקות.

3. מתבלים את השקשוקה בתבלינים, מוסיפים את כפית הסילאן ומערבבים היטב (טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך).

4. מוסיפים את הביצים לשקשוקה שבמחבת, ממליחים קלות את חלמוני הביצים ומוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית.

5. מכסים את המחבת ומבשלים למספר דקות נוספות עד שהביצים מוכנות.

 

מאת: שף ברק חי חורש

 

בתיאבון!

 

*התמונות להמחשה בלבד.


חזור למנות חלביות »