.

מרק ירקות כתומים וערמונים

מרכיבים

(8 מנות)

2 כפות שמן זית

בצל חתוך לקוביות קטנות

200 גרם ערמונים מבושלים באריזת ואקום, חתוכים לפרוסות (לשמור מעט לסוף המתכון לקישוט)

2 תפוחים, חתוכים לקוביות

מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון

2 כפות סוכר חום

1/2 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות

תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות

2 גזרים, חתוכים לקוביות

1/2 ק"ג בטטה חתוכה לקוביות

4 כפות גדושות מרק תיבול ירקות שורש של אסם

1/4 כוס שמנת לבישול

פלפל שחור טחון

 

אופן הכנה
 

1. בסיר בינוני מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות עד להזהבה.

2. מוסיפים את הערמונים, התפוחים, מקל הקינמון והסוכר החום ומטגנים כדקה נוספת.

3. מוסיפים את הדלעת, תפוחי האדמה, הגזר והבטטה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על להבה גבוהה.

4. מוסיפים את מרק תיבול ירקות השורש וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-40 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים.

5. מסירים מהלהבה, מוציאים את מקל הקינמון ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון טוחנים את המרק לקבלת קרם חלק. מתבלים בפלפל שחור.

6. יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות, מקשטים בפרוסות ערמונים ומגישים.

 

בתיאבון!

 

*התמונות להמחשה בלבד.


חזור לראשונות »